thanks

Sunday, December 12, 2010

cEnduL ~

Salam buat semua.
mcmana hari nie?! sihat ke semua ..
Alhamdulillah .. aku pun sihat.. dan bertambah2 sihat nie ..
pagi2 ni just nk update sikit jew ..
haruslah pasal makanan kan ..

Beberapa hari yang lalu aku sangat teringin nak mkn cendol pulut taw..
Memang mudah nak dapatkan dimana2 gerai or warung tepi2 jalan tu kan ..
Tapi masalahnya, biasa la org mengandung nie .. peel tu lain sikit ..
ada sedikit mengada2 ye..
hehee
aku nak makan kat gerai tu terus..
bungkus2 tak main ok ..
Dan gerai tu adalah gerai yg ada laksa sekali ye ..

Kalau korang biasa dgn area aloq setaq mesti tau punya gerai nie ..
kalau yg dok selatan ke timur ke barat ke ..
meh sini meh .. aku nak promote korang ..

Terletak dekat kawasan mergong .
Gerai nie diberi nama ..
Gerai "LAKSA IKAN SEEKOR"
Nak tahu kenapa diorg letak nama nie ... ?!
jom tengok ...

*
*
*
*
*



haruslah tunjuk Cendul pulut dulu ye ..
Yang nie yg diidam2kan pun ..
hehehe

*
*
*
*
*
*
*
*
*


jeng2 jeng2 ...
Nie lah dia ...
Laksa ikan seekor ...
Kalau korang nak tambah utk ikan yang kedua , tak kena apa2 bayaran tau ...
Ehmmmm ...
nyummmm nyummmm ...
Sangat sedap tau ...

Akhirnya ... mak buyung nie dpt makan dengan sepuas2nya ...
aku tak tambah ikan tu .. cuma tambah telur rebus sebijik... mmg hantu telur !
hehhee..



PSstt : Berat badan aku naik mendadak .. nurse dah mula bising ...
hahahhaa

13 comments:

  1. nampak sedap jer...tapi tekak lynn nie tak leh nak terima lagi makanan la...huhuhuhu...asal makan jer mesti muntah...

    ReplyDelete
  2. aiyooo..kak..jgn makan manyak2..tgk berat da naik..wuwuwu.. ;p

    ReplyDelete
  3. intan sedapnya cendol tuhhhhhh...uwaa terliur..:) kat taman mergong ker?

    ReplyDelete
  4. lynn : kesiannye lynn.. nnti dah abih musim alah tu,mkn puas2 tau.. :)

    ReplyDelete
  5. kmieja : aah mmg best cendul kt sini ...
    aah kt area tmn mergong , tepi jalan jew ... :)

    ReplyDelete
  6. Intan..laksa ni kat area umah mak akak kan?..akak pernah nampak tapi tak sempat nak makan, selalu jer tutup..

    bestnya cendol,..Aloq Setaq..i miss uu..(tetiba terasa nak balik kg..)

    ReplyDelete
  7. Salam Intan..tgh panas panas perkena cendol mmg umpphhhh terangkat abis mau 2 mangkuk pon leh jalan.....nii lee rasanya cam nak balik parit buntar jeeeee

    ReplyDelete
  8. k azmiezas : aah kak .. kat situ lah .. hehee
    mai2 alor setaq pun miss kat akak .. =)

    ReplyDelete
  9. Best nya cendul. Sok nak pekena lah..

    ReplyDelete
  10. Dah lamaaaa tak makan cendul...sebelum ni pantang nampak mesti nak beli hehe...

    Laksa ikan seekor tu mama akak ada citer gak...pas tu cousin akak kat Ipoh pun rajin buat laksa style ni....mesti sedap!

    ReplyDelete

sayang korang yang komen kat sini :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails