thanks

Tuesday, June 22, 2010

Letih posa ..

Semalam aku dan my kelik berpuasa .. hehee.. masing2 baru pakat kalut posa ganti ...  amik berkat bulan rejab ni kan .. nasib baik cuaca semlam mendung je... tak le terasa.cuma petang tu ade la sikit2 rasa letih semacam je..




Petang nk berbuka tu aku cari le kedai nak beli makanan utk berbuka..
Tekak ni rasa teringin nk makan tomyam ..
Hubby yg tolong order .. tahpau ,balik mkn kat rumah .. ku tunggu dlm kereta je.. kelesuan dah time tu ... (heheee ngada2 kan)
Aku suruh hubby order kan utk 3 org makan..
semua 3 menu ...

1.Tomyam campur
2.Sup sayur
3.Ayam goreng kunyit ....

perghhh memang menyelerakan ... time lapar kan sebut ape jenis makanan semua sedap.
Bila dah siap ku nmpak hubby bw bungkusan tu.. Mak aiiii byknyer....biar benar.
Terus ku tnya hubby apasal banyak sangat.
Hubby kata, ntah le diorg salah faham ke , salah dengar ke .. salah sebut ke ..tak tahu lah .. tapi yg pasti korang nk tahu tak , semua makanan tu macam untuk sepuloh org makan ... giler kentang betui ..
Nak tak nak hubby terpaksa bayar ler, sebab diorg dah siap bungkus.

Akhirnya aku berbuka kat rumah Mama lah.Tak kan kitaorg (aku ,hubby, along , lily ) yg hanya berapa kerat nak makan, makanan yg berlambak tu.At least kt rumah Mama ada lagi adik2 ku.Tak la membazir makanan tu..

ahakkssss.... Aku yg sorang puasa, habis kecoh satu rumah ....



psss: dah ade yg amik tempahan kuih raya dah skrg ... posa pun belum start ..hatooii



pic credit to google ~

6 comments:

  1. minggu lepas hazzy posa straight 5 hari, pastu sambung 2 hari lepas. so hari ni raya!!

    ReplyDelete
  2. meniti: mmg .. baju raya dah tempah ke bro .. ? hehee

    ReplyDelete
  3. meniti :iyew la , sis tlg tempahkan .. u yg bayar kan .. hehehee

    ReplyDelete

sayang korang yang komen kat sini :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails